Prima pagină PlanInvest

PlanInvest

Atunci când vine vorba de planurile tale de viitor, majoritatea încep la fel: Aș vrea să..., dar continuă în multe feluri.

Însă orice îți propui să faci și orice mod alegi pentru a le îndeplini, ar trebui să știi că planurile încep cu dorințe și se realizează cu investiții pentru a le susţine.

PlanInvest e soluția la care apelezi în prezent și care te va ajuta în viitor.

De ce?

Planurile mari devin realitate cu investiții mici. Plătind sume mici, lunar, ele îți pot finanța planurile de mai târziu. Dacă ți se pare o idee bună, descoperă mai jos ce trebuie să faci.

 

 

 

 

1. Setăm principiile
  • Include PlanInvest în cheltuielile lunare:

Ai grijă cum și cât cheltuiești, chiar dacă acest lucru nu e întotdeauna foarte ușor de făcut. Îți propunem o rutină în acest sens, lucru care te va ajuta să ai parte de o disciplină din punct de vedere financiar. E foarte important să ai control asupra cheltuielilor lunare și te putem ajuta să faci asta. De fiecare dată când contribui la PlanInvest, plătești pentru tine înaintea altor cheltuieli.

  • Dă valoare resurselor tale financiare cu un efort minim:

Dacă te întrebi care este legătura între PlanInvest și investițiile care se realizează cu planuri bine alese, vei afla că este una destul de simplă. Cu un singur drum la bancă, banii vor fi trimiși automat, periodic, din contul tău în fondul de investiții ales. Cu alte cuvinte, pui banii să lucreze pentru tine și pentru planurile tale.

  • Ai răbdare:

Orice plan bine făcut are nevoie de timp. Acordă acest timp, nu abandona şi nu te lăsa speriat de orice mişcare a pieţei.

2. Alegem

E OK să ai dubii în legătură cu ce alegi, atâta vreme cât nu ai dubii legate de planurile tale. Însă, în materie de investiţii, cel mai bine e să alegi diversitate. E atât de simplu. Benjamin Graham, un cunoscut consultant de investiții al secolului XX, propune în lucrarea sa "Investitorul Inteligent" o pondere minimă pentru acțiuni de 25% și o pondere maximă pentru instrumente cu venit fix de 75%. Un alt sfat de la acesta:

  • Așteaptă-te la volatilitate și învață să o accepți”, asta înseamnă periodicitate. Când prețurile instrumentelor financiare sunt jos, poți cumpăra mai multe unități de fond cu aceeași sumă de bani.

 

Iată ce randamente medii anuale au înregistrat principalele clase de investiții de-a lungul timpului:

Clasa 1926 – 2016 2007 - 2016
Actiuni 11.1% 7.3%
Obligatiuni corporative 6.0% 6.9%
Obligatiuni guvernamentale 5.5% 6.5%
Certificate de trezorerie 3.4% 0.7%
Inflatie 2.9% 1.8%

Sursa:
Date statistice aferente SUA, cuprinse în “2017 SBBI Yearbook Stocks, Bonds, Bills and Inflation” a lui Roger G.Ibbotson pentru perioada 1926 – 2016, prelucrate de BRD Asset Management S.A.I.

3. Trecem la treabă

Mergi în orice agenție BRD – Groupe Société Générale și alege-ți fondul de investiții care se potrivește planurilor tale de viitor.

 

Nume Moneda /
Perioada minim recomandată
Risc Tip de investitii
FDI BRD Simfonia RON / 1 an Scăzut (2) plasamente preponderent in instrumente cu venit fix si instrumente ale pietei monetare
FDI BRD Euro Fond EUR / 1 an Scăzut (2) plasamente preponderent in instrumente cu venit fix si instrumente ale pietei monetare
FDI BRD USD Fond USD / 1 an Scăzut (2) plasamente preponderent in instrumente cu venit fix si instrumente ale pietei monetare
FDI BRD Obligațiuni RON / 3 ani Scăzut (2) Plasamente monetare și instrumente cu venit fix
FDI BRD Diverso
Clasa A / Clasa E
RON/EUR
3 ani
Mediu-scazut (3) Fond diversificat cu plasamente pe piețele de acțiuni, obligațiuni și în instrumente specifice pieței monetare.
FDI BRD Acțiuni
Clasa A / Clasa E
RON/EUR
5 ani
Mediu-ridicat (5) Fond de acțiuni
FDI BRD Global
Clasa A / Clasa E
RON/EUR
5 ani
Mediu-ridicat (4) Fond de acțiuni
FDI BRD Simplu RON / 1 luna Scăzut (1) Plasamente preponderent in instrumente cu venit fix si instrumente ale pietei monetare

Indicatorul de risc este calculat conform Instructiunii ASF nr.5/2012 privind forma, continutul si modul de prezentare a documentului privind informatiile cheie destinate investitorilor in organismele de plasament colectiv in valori mobiliare: 1 risc scazut - 7 risc ridicat

  • Îți setezi o subscriere programată în oricare dintre fondurile de investiții administrate de BRD Asset Management S.A.I., cu suma și perioada dorite de tine.
  • Contul va fi debitat cu acea sumă în mod automat, la data stabilită de tine, așa cum ai ales tu să se întâmple, și noi ne ocupăm ca acea sumă să fie investită.

 

O imagine face cât 1000 de cuvinte. Esti gata să investești? Timpul e aliatul tău principal, atunci când vine vorba de planuri de viitor. De aceea, e bine să începi să îl folosești cât mai repede.

 

 

 

 

Sursa:

Date statistice aferente SUA, cuprinse în “2017 SBBI Yearbook Stocks, Bonds, Bills and Inflation” a lui Roger G.Ibbotson pentru perioada 1926 – 2016, prelucrate de BRD Asset Management S.A.I.

 

Disclaimer:

 

“Randamentul utilizat in exemplul propus de BRD Asset Management SAI (randament mediu anual de 7%) se bazează pe:

 

•    Alocarea activelor propusă de Benjamin Graham în lucrarea “The Intelligent Investor” cu ponderea minimă sugerată pentru acțiuni 25% şi 75% instrumente cu venit fix;

•    Date statistice aferente SUA, cuprinse în “2017 SBBI Yearbook Stocks, Bonds, Bills and Inflation” a lui Roger G.Ibbotson pentru perioada 1926 – 2016. Formula de calcul este dată de suma dintre valorile obținute aplicând ponderea de 25% la o medie a randamentului de 11.1% pentru acțiuni (“large-cap stocks: 10% / small-call stocks: 12.1%”) si ponderea de 75% la un randament de 5.5% pentru obligațiuni guvernamentale.

 

Modelul prezentat are strict caracter de exemplificare în baza unor date statistice și nu se bazează pe informații aferente structurii activelor sau evoluției Fondurilor Administrate de BRD Asset Management SAI. Performanța anterioara nu reprezinta o garanție a unor rezultate viitoare.”

4. De reținut
  • Mergi în orice agenție BRD, alege PlanInvest și începe plata către un fond deschis de investiții ca să începi investiţia în planurile tale.
  • Suma minimă cu care poți incepe sa lucrezi la planurile tale de viitor este 100 RON sau 20 EUR/USD, in functie de valuta Fondului/clasei.
  • Poate te răzgândești. N-am vrea să o faci, dar ca să te ajutăm în decizie îți spunem că nu există nicio constrângere la nivel de perioadă. Poți oricând să dispui de sumele acumulate fără costuri sau penalizări.
  • Și, ca să risipim și temerea cu privire la comisioane de subscriere/răscumpărare, îți spunem că, indiferent de alegerea pe care o faci, ai comisioane de subscriere/răscumpărare zero.

 

Vrei sa afli mai multe? Contacteaza-ne!

 

Disclaimer:

 

Acesta este un material publicitar și nu intenționează în niciun fel să vă recomande sau să vă acorde consultanță asupra unei anumite strategii de investiții, unui produs de investiții sau serviciu de investiții furnizat de BRD AM. Decizia cu privire la accesarea sau nu a unui produs sau serviciu ori asupra unei strategii de investiții vă aparține în totalitate. Orice afirmație a BRD AM în cadrul prezentului material are doar scop publicitar și nu caută să afirme în niciun fel faptul că un anumit produs se potrivește strategiei dumneavoastră investiționale, că acesta va genera în mod sigur un venit pentru dumneavoastră ori că este adaptat în mod funcțional nevoilor dumneavoastră.
În ceea ce privește subcrierea programată în unități de fond, vă rugăm să citiți prospectul de emisiune și informațiile cheie destinate investitorilor înainte de a investi în aceste fonduri, disponibile pe site-ul societății www.brdam.ro, în limba română.
Performanţele anterioare ale fondului nu reprezintă o garanţie a realizărilor viitoare.
Investițiile în unități de fond nu sunt scutite de riscuri. Valoarea unităților de fond poate varia, în plus sau în minus, față de prețul de achiziție în funcție de evoluția activelor în care fondul de investiții face plasamente.

Share

Mai mult

De ce să investesc
Diversificarea, Orizontul de timp și Investiția periodică sunt elemente care aplicate pot crea plus valoare resurselor tale.
Cum devin investitor
Vrei să investești? Vezi cei trei pași simpli pe care trebuie să-i parcurgi.

Dragă vizitatorule,


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.



OK