Subscrierea programată

Cum ar fi să nu mai depinzi de salariu peste 20 ani in aceeași masură în care depinzi acum? Reține, planurile tale de viitor țin de acțiunile din prezent. 

A reuși sa fii disciplinat financiar se invață. Subscrierea Programată te poate ajuta. Cu siguranță ai auzit de efectul dobânzii compuse, chiar Albert Einstein o considera a opta minune a lumii!

De ce?

Cum ar fi să nu mai depinzi de salariu peste 20 ani în aceeași masură în care depinzi acum? Ți-am trezit interesul? Însoțește-ne și în următoarele rânduri.

 

 

 

Sursa video: http://wealth.visualcapitalist.com/visualizing-power-compound-interest/

1. Setăm principiile
  • Controlează cheltuielile lunare:

Ai grijă cum și cât cheltuiești, chiar dacă acest lucru nu e întotdeauna foarte ușor de făcut. Îți propunem o rutină în acest sens, lucru care te va ajuta să ai parte de o disciplină din punct de vedere financiar. E foarte important să ai control asupra cheltuielilor lunare și te putem ajuta să faci asta. Prin fiecare subscriere programată te plătești pe tine înaintea altor cheltuieli.

  • Dă valoare resurselor tale financiare:

Dacă te întrebi care este legătura între subscrierea programată și "câștigul de timp" vei afla că este una destul de simplă și anume cu un singur drum la bancă, banii sunt trimiși automat din contul tău în fondul de investiții ales. Cu alte cuvinte pui banii să lucreze pentru tine.

  • Ai răbdare:

Orice lucru bine făcut are nevoie de timp.

2. Alegem

Atunci când ai dubii în legatură cu ce să alegi, alege diversificare. E atât de simplu. Benjamin Graham, un consultant cunoscut de investiții al secolului XX, propune în acest sens o pondere minimă sugerată pentru acțiuni de 25% și în consecință un maxim în instrumente cu venit fix de 75% în lucrarea sa “Investitorul inteligent”. Un alt sfat de la acesta:

  • Așteaptă-te la volatilitate și învață să o accepți, asta înseamnă periodicitate. Când prețurile instrumentelor financiare sunt jos, poți cumpăra mai multe unități de fond cu aceeași sumă de bani.”

 

Iată ce randamente medii anuale au înregistrat principalele clase de investiții de-a lungul timpului:

Clasa 1926 – 2016 2007 - 2016
Actiuni 11.1% 7.3%
Obligatiuni corporative 6.0% 6.9%
Obligatiuni guvernamentale 5.5% 6.5%
Titluri de stat 3.4% 0.7%
Inflatie 2.9% 1.8%

3. Trecem la treabă

Mergi în orice agenție BRD – Groupe Société Générale și alege-ți fondul de investiții care ți se potrivește.

 

Nume Moneda /
Perioada minim recomandată
Risc Tip de investitii
FDI BRD Simfonia RON / 1 an Scăzut (2) plasamente preponderent in instrumente cu venit fix si instrumente ale pietei monetare
FDI BRD Euro Fond EUR / 1 an Scăzut (2) plasamente preponderent in instrumente cu venit fix si instrumente ale pietei monetare
FDI BRD USD Fond USD / 1 an Scăzut (2) plasamente preponderent in instrumente cu venit fix si instrumente ale pietei monetare
FDI BRD Obligațiuni RON / 3 ani Scăzut (2) Plasamente monetare și instrumente cu venit fix
FDI BRD Diverso
Clasa A / Clasa E
RON/EUR
3 ani
Mediu (4) Fond diversificat cu plasamente pe piețele de acțiuni, obligațiuni și în instrumente specifice pieței monetare.
FDI BRD Acțiuni
Clasa A / Clasa E
RON/EUR
5 ani
Ridicat (5) Fond de acțiuni
FDI BRD Global
Clasa A / Clasa E
RON/EUR
5 ani
Mediu (4) Fond de acțiuni

Indicatorul de risc este calculat conform Instructiunii ASF nr.5/2012 privind forma, continutul si modul de prezentare a documentului privind informatiile cheie destinate investitorilor in organismele de plasament colectiv in valori mobiliare: 1 risc scazut - 7 risc ridicat

  • Îți setezi o subscriere programată în oricare din fondurile de investiții: cu suma și perioada dorite de tine.
  • Contul va fi debitat cu acea sumă în mod automat, la data stabilită de tine, așa cum ai ales tu să se întâmple și noi ne ocupăm ca acea sumă să fie investită.

 

O imagine face cât 1000 de cuvinte. Gata să investești? Timpul e aliatul tău principal: e bine să începi să îl folosești cât mai repede.

 

 

 

 

Sursa:

Date statistice aferente SUA, cuprinse în “2017 SBBI Yearbook Stocks, Bonds, Bills and Inflation” a lui Roger G.Ibbotson pentru perioada 1926 – 2016, prelucrate de BRD Asset Management S.A.I.

 

Disclaimer:

 

“Randamentul utilizat in exemplul propus de BRD Asset Management SAI (randament mediu anual de 7%) se bazează pe:

 

•    Alocarea activelor propusă de Benjamin Graham în lucrarea “The Intelligent Investor” cu ponderea minimă sugerată pentru acțiuni 25% şi 75% instrumente cu venit fix;

•    Date statistice aferente SUA, cuprinse în “2017 SBBI Yearbook Stocks, Bonds, Bills and Inflation” a lui Roger G.Ibbotson pentru perioada 1926 – 2016. Formula de calcul este dată de suma dintre valorile obținute aplicând ponderea de 25% la o medie a randamentului de 11.1% pentru acțiuni (“large-cap stocks: 10% / small-call stocks: 12.1%”) si ponderea de 75% la un randament de 5.5% pentru obligațiuni guvernamentale.

 

Modelul prezentat are strict caracter de exemplificare în baza unor date statistice și nu se bazează pe informații aferente structurii activelor sau evoluției Fondurilor Administrate de BRD Asset Management SAI. Performanța anterioara nu reprezinta o garanție a unor rezultate viitoare.”

4. De reținut
  • Mergi în orice agenție BRD si exprimă-ți dorința de a opta pentru o Subscriere Programată intr-un fond deschis de investiții.
  • Nu există sumă minimă. Sparge gheața cu o sumă cu care ești confortabil.
  • Poate te răzgândești. N-am vrea să o faci, dar ca să te ajutăm în decizie îți spunem că nu există nicio constrângere la nivel de perioadă. Poți oricând să dispui de sumele acumulate fără costuri sau penalizări.

 

Și, ca să risipim și temerea cu privire la comisioane de subscriere/răscumpărare, îți spunem că, indiferent de alegerea pe care o faci, ai comisioane de subscriere/răscumparare zero.

Share

Mai mult

Mai mult +

De ce să investesc

Diversificarea, Orizontul de timp și Investiția periodică sunt elemente care aplicate pot crea plus valoare resurselor tale.

Cum devin investitor

Vrei să investești? Vezi cei trei pași simpli pe care trebuie să-i parcurgi.

Dragă vizitatorule,


Bine ai venit în lumea fondurilor de investiții!
Ne bucurăm că ai ajuns aici. Este un univers poate nou pentru tine, de aceea te vom insoți și iți vom explica ceea ce vrei să știi, astfel încât la sfarșitul vizitei să poți decide în cunoștință de cauză.


Mult succes la explorat!
Echipa BRD Asset Management

Dragă vizitatorule,


Acest site web folosește cookie-uri prin intermediul cărora se stochează și se prelucrează informații, în scopul îmbunătățirii experienței dumneavoastră. Mai multe detalii aici.OK