AŞ VREA SĂ

Află cât de sănătos financiar ești!

Să fii sănătos financiar înseamnă să nu cheltui tot ce câștigi într-o lună, să poți satisface cheltuieli neprevăzute, să îți faci planuri și să cauți mijloace pentru a le îndeplini și să nu ai o listă prea lungă de lucruri pe care ți le dorești dar nu le poți cumpăra.

Răspunde la următoarele întrebări ca să afli care este starea sănătății tale financiare! Nu ar trebui să-ți ia mai mult de 3 minute.

Cât de bine ți se potrivește următoarea afirmație?
Aș putea face față unei cheltuieli neprevăzute mari
1/10
Cât de bine ți se potrivește următoarea afirmație?
Acționez să imi asigur un viitor financiar confortabil
2/10
Cât de bine ți se potrivește următoarea afirmație?
Din cauza situației mele financiare, simt că nu voi avea niciodată în viață lucrurile pe care mi le doresc
3/10
Cât de bine ți se potrivește următoarea afirmație?
Mă pot bucura de viață datorită modului în care îmi gestionez banii
4/10
Dacă ai ajuns până aici, înseamnă că ești aproape de împlinirea planurilor tale!
Continuă
Cât de bine ți se potrivește următoarea afirmație?
Abia mă descurc cu banii
5/10
Cât de bine ți se potrivește următoarea afirmație?
Sunt îngrijorat că banii pe care îi am sau pe care îi pot economisi nu îmi vor fi suficienți la bătrânețe
6/10
Cât de des te-ai confruntat cu următoarea situație?
Oferirea unui cadou de nuntă, de zi de naștere sau pentru altă ocazie îmi creează dificultăți financiare în acea lună
7/10
Cât de bine ți se potrivește următoarea afirmație?
Îmi rămân bani la sfârşitul lunii, măcar 10% din salariu.
8/10
Au mai rămas doar câțiva pași de parcurs. Schițele planurilor tale urmează să prindă contur.
Continuă
Cât de des te-ai confruntat cu următoarea situație?
Sunt în urmă cu planurile financiare pe care mi le-am făcut
9/10
Cât de des te-ai confruntat cu următoarea situație?
Situația mea financiară îmi controlează viața
10/10
Despre tine
În ce interval de vârstă te afli?
A mai rămas un singur pas. Descoperă care este starea sănătății tale financiare!
Continuă
Sursa: https://www.consumerfinance.gov/consumer-tools/educator-tools/financial-well-being-resources/, prelucrate de BRD Asset Management S.A.I. Modelul prezentat are strict caracter informativ pe baza raspunsurilor primite de BRD Asset Management SAI SA, si nu reprezinta vreo recomandare de investiții.
Trebuie să faci ceva pentru sănătatea ta financiară
Bravo! Ai făcut un pas important care te va ajuta să îți înțelegi situația financiară mai bine. Sau pe scurt, cât de sănătos financiar ești.
Ești pe drumul cel bun!
Bravo! Ai făcut un pas important care te va ajuta să îți înțelegi situația financiară mai bine. Sau pe scurt, cât de sănătos financiar ești.
Felicitări, faci o treabă foarte bună!
Bravo! Ai făcut un pas important care te va ajuta să îți înțelegi situația financiară mai bine. Sau pe scurt, cât de sănătos financiar ești.
Scorul mediu: 59

Rezultatul tău este unul sub medie, care arată posibile probleme de sănătate financiară. Respondenții în aceasta categorie de rezultat tind să experimenteze următoarele:

  • Lipsa disciplinei în a economisi recurent. Frecvent înregistrează cheltuieli egale sau mai mari decât veniturile;
  • Nu dețin resurse financiare economisite și au dificultăți semnificative atunci când trebuie să acopere o cheltuială neprevăzută;
  • Sunt expuși frecvent factorilor de stres proveniți din imposibilitatea satisfacerii nevoilor financiare curente.

Ești pe drumul cel bun! Rezultatul tău este peste medie. Respondenții în această categorie de rezultat tind să experimenteze următoarele:

  • Au o strategie activă de a economisi și reușesc de cele mai multe ori să se conformeze unui buget prestabilit;
  • Dețin resurse financiare pe care le pot folosi în cazul apariției unor cheltuieli neprevăzute;
  • Sunt totuși expuși uneori factorilor de stres proveniți din imposibilitatea satisfacerii nevoilor financiare curente sau a planurilor viitoare.

Iți gestionezi excelent sănătatea financiara. Respondenții în această categorie de rezultat tind să experimenteze următoarele:

  • Au o strategie activă de a economisi și reușesc constant să se conformeze unui buget prestabilit;
  • Dețin resurse financiare pe care să le poată folosi în cazul apariției unor cheltuieli neprevăzute;
  • Rar sunt expuși factorilor de stres proveniți din imposibilitatea satisfacerii nevoilor financiare curente.

Drumul tău în investiții abia acum începe! Dar dacă începea acum 10 ani… vrei să vezi unde erai acum?Sursa: https://www.consumerfinance.gov/consumer-tools/educator-tools/financial-well-being-resources/, prelucrate de BRD Asset Management S.A.I. Modelul prezentat are strict caracter informativ pe baza raspunsurilor primite de BRD Asset Management SAI SA, si nu reprezinta vreo recomandare de investiții.
Planurile încep cu dorințe și se realizează cu PlanInvest
Timpul îți este cel mai bun aliat în investiții și te poate ajuta să îți transformi dorințele în realizări. Hai să vezi cum ar fi arătat portofoliul tău dacă începeai să investești acum 10 ani.
Nivelul tău de sănătate financiară
Scorul mediu: 59
Fă testul și vezi cum stai cu Sănătatea Financiară! Click aici!
300

1005.000

10

520

Vrei să analizezi și mai târziu? Ca să primești rezultatul și informații despre PlanInvest apasă mai jos.

Vrei să analizezi și mai târziu? Ca să primești rezultatul și informații despre PlanInvest apasă mai jos.

Rezultatele obținute au fost determinate prin utilizarea prețurilor Fondurilor Administrate în perioada selectată de tine.
Mai exact, am calculat care ar fi suma rezultată dacă lunar, în aceeași zi a lunii, timp de 10 ani, ai fi realizat o subscriere în Fondurile Administrate de BRD Asset Management SAI și ai fi menținut-o până astăzi.
Subscriind o sumă fixă, ai fi primit lunar unități de fond. În timp, valoarea acestora se modifică față de prețul de achiziție.
Atenție! Performanțele anterioare ale Fondurilor Administrate nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare sau eventuale previziuni ale BRD Asset Management SAI.
Informațiile furnizate nu reprezintă consiliere investițională. Citește prospectul de emisiune și informațiile-cheie destinate investitorilor, prevăzute la art. 98 din O.U.G. nr. 32/2012, înainte de a investi în Fondurile Administrate. Fondurile comportă nu numai avantajele ce le sunt specifice, dar şi riscul nerealizării obiectivelor, inclusiv al unor pierderi pentru investitori, veniturile atrase din investiţie fiind, de regulă, proporţionale cu riscul.

Fondurile Administrate de BRD Asset Management SAI sunt fonduri deschise de investitii. Ele au ca scop unic efectuarea de investitii, resursele banesti colectate fiind plasate in instrumente financiare lichide, reglementate prin legislatie specifica si controlate in permanenta. Unitatile de fond sunt, la cererea detinatorilor, rascumparabile continuu, din activele Fondurilor.
BRD Simfonia autorizat prin decizia A.S.F. nr.722/ 04.05.2001, inscris in Registrul A.S.F. cu nr. CSC06FDIR/400014 din 30.01.2006,. “Fondul este autorizat pe principiul dispersiei riscului, sa detina pana la 100% din active in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de statul roman sau de autoritati publice locale ale acestuia.”BRD Obligatiuni autorizat prin decizia A.S.F. nr. 3455/ 21.12.2005, inscris in Registrul A.S.F. cu nr. CSC06FDIR/400025 din 21.12.2005. “Fondul este autorizat pe principiul dispersiei riscului, sa detina pana la 100% din active in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de statul roman sau de autoritati publice locale ale acestuia.”BRD Diverso autorizat prin decizia A.S.F. nr.1713/ 27.08.2008, inscris in Registrul A.S.F. cu nr. CSC06FDIR/400056 din 27.08.2008 . “Fondul este autorizat pe principiul dispersiei riscului, sa detina pana la 100% din active in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de statul roman sau de autoritati publice locale ale acestuia.”BRD Actiuni autorizat prin decizia A.S.F. nr.1714/ 27.08.2008, inscris in Registrul A.S.F. cu nr. CSC06FDIR/400057 din 27.08.2008. BRD Euro Fond autorizat prin decizia A.S.F. nr. 452/30.03.2010, inscris in Registrul A.S.F. cu nr. CSC06FDIR/400064 din 30.03.2010. “Fondul este autorizat pe principiul dispersiei riscului, sa detina pana la 100% din active in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de statul roman sau de autoritati publice locale ale acestuia. BRD Global este autorizat prin decizia A.S.F. nr.453/30.03.2010, inscris in Registrul A.S.F. cu nr. CSC06FDIR/400065 din 30.03.2010. BRD USD Fond este autorizat prin decizia A.S.F. nr.87/04.06.2015, inscris in Registrul A.S.F. cu nr. CSC06FDIR/400095 din 04.06.2015. “Fondul este autorizat pe principiul dispersiei riscului, sa detina pana la 100% din active in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de statul roman sau de autoritati publice locale ale acestuia.” BRD SIMPLU este autorizat prin decizia A.S.F. nr.111/24.09.2019, inscris in Registrul A.S.F. cu nr. CSC06FDIR/400115 din 24.09.2019. ”Fondul este autorizat pe principiul dispersiei riscului, sa detina pana la 100% din active in valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare emise sau garantate de statul roman sau de autoritati publice locale ale acestuia.”
Depozitarul fondurilor: BRD – Groupe Societe Generale cu Sediul central: Bd. Ion Mihalache nr.1-7, sector 1, Bucuresti, tel: 021 301 6100; Sediul City Offices, Etajul 4, Sos Oltenitei, nr. 2, Sector 4, Bucuresti, Romania, Cod postal 041312. Administratorul fondurilor : BRD Asset Management S.A.I. S.A., cu sediul in Str. Dr. Nicolae Staicovici nr.2, Opera Center II, etaj 5, Sector 5, Bucuresti tel : 021 327 22 28, fax : 021 327 14 10, este autorizata prin decizia A.S.F. nr. 527/30.03.2001 si inscrisa in Registrul A.S.F. sub nr. PJR05SAIR/400010 din 18.01.2006. Notificare inscrisa in registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu character personal sub nr.23680.